Reisinformatie voor treinreizigers

Dienstregeling

Lees alles over de dienstregeling in Nederland en wat er bijvoorbeeld gebeurt als NS een winterdienstregeling rijdt. Lees meer over de dienstregeling en over de aangepaste dienstregeling die NS soms rijdt bij slechte weersomstandigheden.

Lees alles over de NS dienstregeling 2018 en het spoorboekje 2018.

Trein naar het buitenland

Reizen per trein is ideaal, zeker naar buurlanden als België, Duitsland, Frankrijk en Engeland. Je stapt comfortabel op bij een station in de buurt en met een overstap op een internationale trein kom je ontspannen aan op je buitenlandse bestemming.

Alles over het reizen per trein in het buitenland
→ Per trein naar België, naar Duitsland, naar Frankrijk of naar Londen
Internationale reisplanner

Treintickets kopen

Een treinreis kun je betalen met de ov-chipkaart of door vooraf een kaartje te kopen. Treintickets zijn op het station te koop (in ieder geval altijd bij een automaat) of vooraf op internet.
Lees meer op de pagina Treintickets kopen.

Vertraging, boete of andere problemen

Niet iedere treinreis verloopt vlekkeloos. Je komt te laat aan, of je trein reed helemaal niet, of misschien kreeg je zelfs wel een boete. Gelukkig heeft Rijden de Treinen tips.

Geld terug bij vertraging

Vertraging opgelopen tijdens je treinreis, of zelfs de reis niet kunnen maken door uitgevallen treinen? Wanneer je vertraging een half uur of groter is kun je in veel gevallen compensatie krijgen (afhankelijk van de vervoerder, traject en de hoeveelheid vertraging). Lees meer op de pagina Geld terug bij vertraging.

Boete gekregen

Boete gekregen omdat je zonder geldig vervoerbewijs reisde? Lees meer over de procedure en je mogelijkheden in deze situatie. Lees meer op de pagina Boete gekregen.

Klantenservice

Kom je er niet uit of heb je een klacht? Neem dan contact op met de klantenservice van je vervoerbedrijf.