Trein naar Spoorwegmuseum

Spoorwegmuseum

De beste manier om naar het Spoorwegmuseum in Utrecht te gaan is natuurlijk met de trein. Vanaf Utrecht Centraal rijdt op dagen dat het museum geopend is ieder uur een speciale pendeltrein rechtstreeks naar het Spoorwegmuseum. Je komt dan midden in het museum aan. Als je een online ticket of museumjaarkaart hebt loop je vanaf het perron meteen door naar de expositie.

Als je de pendeltrein naar het spoorwegmuseum wilt gebruiken kun je het beste je reis plannen in de reisplanner. Als bestemming voer je Utrecht Maliebaan in. De pendeltrein vertrekt vanaf Utrecht Centraal en stopt niet op andere stations. Halverwege de rit keert de trein van rijrichting voor het laatste stuk door de Utrechtse binnenstad.

Tickets

Je kunt voor de museumtrein gewoon reizen met een ov-chipkaart. Bij het spoorwegmuseum kun je uitchecken en voor de terugreis kun je daar ook weer inchecken. Daarnaast kun een online treintickets kopen, handig als je met kleine kinderen reist zodat je op het station meteen door de poortjes kunt. Kies Utrecht Maliebaan als eindbestemming.

Dienstregeling pendeltrein spoorwegmuseum

Dit is de dienstregeling voor de pendeltrein van station Utrecht Centraal naar Utrecht Maliebaan:

Heenreis vanaf Utrecht Centraal Terugreis vanaf museum naar Utrecht CS
9:31 9:56
10:31 10:56
11:31 11:56
12:31 12:56
13:31 13:56
14:31 14:56
15:31 15:56
16:31 17:10

De treinrit kost ongeveer een kwartier, de pendel rijdt iedere dag waarop het museum geopend (dinsdag t/m zondag, ook op maandag in de schoolvakanties en op feestdagen m.u.v. Koningsdag en Nieuwjaar).

In de reisplanner vind je de actuele dienstregeling en kun je een reis plannen vanaf elk station in Nederland. Ook eventuele afwijkingen vind je terug in de reisplanner.