Ski Thalys 2024 (Eurostar Snow): naar wintersport in Frankrijk

Met de trein op wintersport naar de Franse Alpen? Het is een prettige en ontspannen manier om naar je ski- of snowboardbestemming te reizen, en bovendien zeker niet langzamer dan met de auto of per bus. 's Ochtends vertrekken, en 's middags sta je al op de piste!

Ook dit jaar rijdt er een speciale Ski Thalys. Ski Thalys heet vanaf nu Eurostar Snow. Een nieuwe naam voor dezelfde succesvolle wintersporttrein.

Tip: Ski Thalys tickets voor 2024 zijn vanaf 17 oktober 09.00 uur weer te koop bij NS International. Hoe eerder je boekt, des te goedkoper de tickets!

In de wintermaanden (vanaf 23 december tot 16 maart 2024) rijdt er regelmatig een speciale Ski Thalys vanaf Amsterdam Centraal naar de Franse wintersport bestemmingen. Alle belangrijke skistations worden aangedaan door deze trein. Je reist met een rechtstreekse Thalys naar de Franse Alpen, en vanaf daar reis je per bus naar de eindbestemming in de sneeuw. Bagage kun je gratis meenemen in de trein, dus het kost niets extra’s als je eigen ski’s of snowboard mee wilt nemen.

Tickets starten vanaf € 65 per persoon, of € 55 voor kinderen. Tickets zijn eenvoudig online te boeken via de NS International website.

Online tickets zoeken

Inhoud:

Wanneer rijdt Ski Thalys in 2023/2024?

In het wintersportseizoen 2023/2024 rijdt Ski Thalys (Eurostar Snow) weer iedere zaterdag tussen 23 december en 16 maart. Op zaterdagochtend vertrekt de trein uit Nederland en België richting Frankrijk. Op zaterdagmiddag rijdt de trein vanuit de Franse Alpen weer terug richting België en Nederland, 's avonds ben je weer thuis. Je kunt ieder weekend naar de Franse Alpen afreizen, ook buiten de schoolvakanties.

De laatste trein van het seizoen vertrekt op 16 maart richting Frankrijk. De laatste trein terug naar Nederland en België vertrekt op 23 maart uit Frankrijk.

De Ski Thalys vertrekt 's ochtends vroeg vanuit Amsterdam Centraal, vertrektijd 05.40 uur. Deze trein (Thalys 9920) rijdt via Schiphol, Rotterdam Centraal, Antwerpen en Brussel rechtstreeks naar de Franse Alpen. Na Brussel rijdt de Ski Thalys 4,5 uur door zonder tussenstop, en stopt dan in Chambéry, Albertville, Moûtiers-Salins-Brides-les-Bains, Aime-La Plagne, Landry en arriveert uiteindelijk om 14.41 uur in Bourg-Saint-Maurice.

De trein zelf is een normale Eurostar Thalys-trein, inclusief bar en bordrestaurant, gratis wifi, eerste en tweede klas-zitplaatsen, en een deel van de reis wordt met hoge snelheid afgelegd over de HSL waardoor je extra snel op de piste staat.

Gratis ontbijt en diner met Premium tickets

Extra comfortabel reis je met een Premium ticket (vergelijkbaar met reizen in de eerste klas). Als je in de Eurostar Snow reist met een Premium ticket, krijg je gratis een ontbijt wanneer de trein uit Brussel vertrekt en op de terugweg krijg je een gratis diner bij vertrek uit Chambéry. Ook krijg je een gratis drankje vlak voor aankomst in Chambery (heenweg) of na vertrek (op de terugweg).

Reis je niet met een Premium ticket, maar wil je toch graag eten in de trein? In de trein rijdt de speciale Eurostar-bar mee waar je onderweg eten en drinken kunt kopen. Neem je liever zelf iets te eten of drinken mee van huis, dan is dat ook toegestaan. Anders dan bij vliegen kun je gewoon eten en drinken meenemen voor onderweg.

Vertrektijden Ski Thalys

Dienstregeling voor het seizoen 2023-2024.

Trein 9920 (naar Frankrijk)
Iedere zaterdag vanaf 23 december 2023 t/m 16 maart 2024

Tijd Station
05:39 Amsterdam Centraal
06:00 Schiphol Airport
06:25 Rotterdam Centraal
07:06 Antwerpen-Centraal
08:00 Brussel-Zuid/Midi
12:16 Chambéry
13:01 Albertville
13:56 Moûtiers-Salins-Brides-les-Bains
14:20 Aime-La Plagne
14:31 Landry
14:41 Bourg-Saint-Maurice

Trein 9987 (naar Nederland)
Iedere zaterdag vanaf 30 december 2023 t/m 23 maart 2024

Tijd Station
15:38 Bourg-Saint-Maurice
15:50 Landry
16:09 Aime-La Plagne
16:29 Moûtiers-Salins-Brides-les-Bains
17:08 Albertville
17:49 Chambéry
22:09 Brussel-Zuid/Midi
22:57 Antwerpen-Centraal
23:33 Rotterdam Centraal
23:54 Schiphol Airport
00:13 Amsterdam Centraal

Bustransfer

Lekker genieten van de koude sneeuw.

Vanaf elk aankomststation in Frankrijk zijn bustransfers naar de skistations in de omgeving. Zie hieronder de tabel met skistations om te zien welk station je nodig hebt.

Bustransfers sluiten aan op de aankomst- en vertrektijden van de Ski-Thalys, maar zijn niet inbegrepen bij je treinticket. Je kunt ook zelf vervoer regelen vanaf het station naar je hotel of appartement, een bustransfer is niet verplicht. Bussen vertrekken gemiddeld 30 minuten nadat de Thalys aankomt.

Je kunt er voor kiezen om ter plekke een bustransfer te regelen of alvast van tevoren online. Een idee is om op de website van je skistation alvast te bekijken welke maatschappijen een bustransfer verzorgen. Door online je transfer te boeken heb je ter plekke minder aan je hoofd.

Welk station moet ik hebben?

Bekijk in deze tabel welk station je moet hebben voor jouw bestemming.

Skistation Station Treinticket (vanaf, enkele reis)
Belle Plagne Aime-la-Plagne € 65
Champagny Moûtiers € 65
Courchevel 1550 Moûtiers € 65
Courchevel 1650 Moûtiers € 65
Courchevel 1850 Moûtiers € 65
La Plagne Aime-la-Plagne € 65
La Rosière Bourg St. Maurice € 65
La Tania Moûtiers € 65
Les Arcs 1600 – 1800 Bourg St. Maurice € 65
Les Arcs 2000 Bourg St. Maurice € 65
Les Menuires Moûtiers € 65
Méribel Moûtiers € 65
Méribel Mottaret Moûtiers € 65
Tignes Le Lac – Val Claret Bourg St. Maurice € 65
Tignes – Les Boisses Bourg St. Maurice € 65
Tignes – Les Brévières Bourg St. Maurice € 65
Val d’Isère Bourg St. Maurice € 65
Val Thorens Moûtiers € 65
Valmorel Moûtiers € 65

Tickets boeken

Gelijk de zwarte piste op, of nog even oefenen op de blauwe piste?

De voordeligste manier om tickets te boeken is rechtstreeks via de website van NS International. Voor iedere wintersportbestemming starten de tickets vanaf € 65 per persoon (enkele reis). De tickets worden later in het seizoen echter duurder. Vroeg boeken is dus voordelig!

Op de NS International website staat een handig overzicht met alle Franse sneeuwbestemmingen. Of gebruik de internationale reisplanner.

Goed om te weten:

  • Binnen 10 uur vanuit Nederland op de piste
  • Eurostar Snow rijdt iedere zaterdag gedurende het winterseizoen
  • Wifi, bar en restaurant aan boord van Thalys
  • Altijd een zitplaats
  • 1 paar ski's of snowboard per persoon gratis mee te nemen
  • Daarnaast per persoon één koffer en handbagage
  • Huisdieren mogen niet mee

Meer informatie bij NS International