Trein naar Hannover

Neues Rathaus in Hannover

Op reis naar Hannover? Pak de trein! Vanuit Nederland reis je naar Hannover met de rechtstreekse Intercity Berlijn waarmee je in ongeveer 4 uur in het centrum van Hannover staat. De goedkoopste treintickets naar Hannover starten vanaf vanaf 28 euro enkele reis.

De internationale trein naar Hannover rijdt 6 keer per dag en vertrekt in Nederland vanuit Amsterdam Centraal, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo. In Duitsland stopt deze trein onder meer in Osnabrück. Na Hannover rijdt deze trein door naar Berlijn, daarom heet deze trein ook wel Intercity Berlijn.

De trein stopt in Hannover op het centrale station, Hannover Hauptbahnhof. Dit is centraal gelegen in de stad en ook een handig overstappunt voor regionale treinen. Zo kun je vanaf Hannover Hauptbahnhof gemakkelijk overstappen voor een regionale trein naar de beurs van Hannover, de Hannover Messe.

Zoek tickets en treintijden 

Reistijd naar Hannover

Met de trein kun je al in iets meer dan 4 uur van Nederland naar Hannover reizen, afhankelijk van waar je opstapt. 

 • Amsterdam: 4:17 uur
 • Rotterdam: 4:43 uur (met overstap)
 • Utrecht: 3:58 uur (met overstap)

Vanuit Rotterdam, Utrecht en meer plaatsen is het soms sneller om via Duisburg te reizen. Je stapt dan over op een snelle ICE-trein die vanaf daar met hoge snelheid naar Hannover rijdt. Je ziet deze optie vanzelf in de reisplanner wanneer je tickets zoekt.

Onderweg rijdt IC Hannover de volgende route (niet alle stations in Duitsland staan in deze lijst):

 • Amsterdam Centraal
 • Hilversum
 • Amersfoort
 • Apeldoorn
 • Deventer
 • Almelo
 • Hengelo
 • Bad Bentheim
 • Osnabrück Hbf
 • Hannover Hbf

Ter vergelijking: een autorit van Amsterdam naar Hannover kost je ongeveer 4 uur zonder file en zonder pauze. Onderaan deze pagina vind je meer informatie over de alternatieven voor de trein naar Hannover.

Service aan boord van de internationale trein

De intercity naar Hannover is een Duitse intercity die met hoge snelheid (200 km/h) naar Hannover rijdt. Deze treinen zijn comfortabeler dan Nederlandse intercity's en zijn van veel gemakken voorzien: comfortabele stoelen, gratis bagageruimte, stopcontacten en een bord-bistro. Het belangrijkste nadeel is dat deze treinen geen wifi hebben. Je kunt tegenwoordig wel (zonder extra kosten) je mobiele data gebruiken in Duitsland.

Net als in Nederland heb je een 1e klas en een 2e klas. In de eerste klas heb je ruimere zitplaatsen en is het vaak iets rustiger. Voor deze treinen kun je stoelen reserveren (zowel in 1e als 2e klas). Dit is niet verplicht, maar wel aan te raden: je hebt dan gegarandeerd een zitplek en hoeft bij drukte niet te staan. Bij het reserveren kun je aangeven of je in een tweezits of in een vierzits-stoel wilt zitten. Wanneer je gereserveerd hebt, kun je op de displays boven de stoelen de stoelnummers vinden.

Bij de bordbistro kun je onderweg iets te drinken of te eten halen (zowel snacks als lichte maaltijden). Je kunt betalen met contant geld, pinpas of credit card.

Meenemen van bagage aan boord van deze trein kost niets extra's en is geen enkel probleem. Grote bagage kun je stallen in de speciale bagageruime aan het uiteinde van de coupé, of in de bagagerekken boven de stoelen.

Treintickets naar Hannover

De goedkoopste treintickets naar Hannover starten vanaf 28 euro enkele reis, per persoon. Deze voordelige tickets kun je vinden wanneer je enkele maanden voor vertrek zoekt en het aanbod is afhankelijk van de datum en het tijdstip waarop je reist.

Tickets voor populaire treinen (bijvoorbeeld op vrijdagmiddag of zondagochtend) worden vaak snel verkocht; wees dus op tijd met boeken als je voordelig wilt reizen. Hoe eerder je boekt, hoe voordeliger het ticket.

De goedkoopste tickets hebben geen flexibiliteit: je boekt een ticket voor een specifieke trein en je mag niet een trein eerder of later nemen. Ook krijg je geen geld terug wanneer je je ticket annuleert. Duurdere tickets bieden meer flexibiliteit: afhankelijk van het soort ticket kun je tegen meerprijs omboeken (Sparpreis tickets) of krijg je je geld 100% terug (Full-flex tickets). Uiteraard krijg je wel geld terug bij vertraging en kun je gratis een andere trein nemen als je trein door een storing niet rijdt.

Ticket Non-flex tarief:
Supersparpreis Europa
Mid-flex tarief:
Sparpreis Europa
Full-flex tarief
Klasse 2e klas of 1e klas 2e klas of 1e klas 2e klas of 1e klas
Annuleren Niet mogelijk Ja, voor € 19 Ja, 100% van ticketprijs
Omboeken naar andere datum Niet mogelijk Ja, voor € 19 + eventueel prijsverschil Ja, zonder kosten
Ticket voor specifieke trein Ja, andere trein niet toegestaan Ja, andere trein niet toegestaan Nee: trein eerder/later mag ook
Inclusief gereserveerde zitplaats 2e klas Niet inbegrepen (reservering kost € 4,-) Niet inbegrepen (reservering kost € 4,-) Niet inbegrepen (reservering kost € 4,-)
Inclusief gereserveerde zitplaats 1e klas Ja Ja Ja
Inclusief ticket voor metro in Hannover Nee Ja Ja
Prijs vanaf € 28 € 34 € 79
Beschikbaarheid Beperkt beschikbaar, op=op Beperkt beschikbaar, op=op Onbeperkt beschikbaar
Zoek tickets Zoek tickets Zoek tickets

Online boeken
Tickets voor de trein naar Hannover kun je eenvoudig online boeken op de website van NS International. Betalen kan met iDeal of met je creditcard, het ticket ontvang je online. Je kunt de PDF die je per mail ontvangt uitprinten, en je kunt het ticket ook als e-ticket op je telefoon telefoon zetten. Zowel met het e-ticket op je telefoon als met het uitgeprinte PDF-ticket kun je de poortjes op het station openen.

Tickets boeken bij NS 

Overnachting in Hannover?

Hannover heeft een redelijk groot aanbod aan hotels, van zakenhotels tot gezellige toeristische hotels in de binnenstad. De makkelijkste manier is tegenwoordig om op sites als Booking.com te zoeken naar leuke hotels. 

Tip: met de kaart van Hannover kun je op Booking.com erg gemakkelijk alle beschikbare hotels zien. Je stapt vanaf de trein makkelijk over op de metro en je bent dan snel bij je hotel of overnachtingsplek, zonder dat je de halve stad door moet reizen.

Alternatieven voor de trein naar Hannover

Natuurlijk kun je op veel meer manieren naar Hannover reizen. Hieronder zie je een overzicht van de verschillende opties.

KLM vliegtuig vanaf Schiphol

Met het vliegtuig: ongeveer 1 uur vliegen

Niet de meest milieuvriendelijke optie en meestal duurder dan de trein, maar wel de snelste optie (zeker als je in de buurt van het vliegveld moet zijn en wanneer je zonder bagage reist). Er gaan dagelijks een aantal vluchten tussen Schiphol en Hannover.

Met de auto: ongeveer 4 uur rijden

Hannover is goed te doen met de auto; vanuit Amsterdam rijd je (zonder files) in ongeveer 4 uur naar Hannover. Dit kan een goede optie zijn wanneer je met veel spullen reist, of wanneer je niet dicht bij een station woont. (Tip: je kunt bij veel stations gratis parkeren en vanaf daar met een overstap naar Hannover reizen).

Een nadeel van de auto is dat de rit naar Hannover redelijk lang duurt (ruim 4 uur zonder pauzes), ondanks het feit dat je op veel stukken op de Duitse Autobahn een stuk harder mag rijden dan in Nederland. Wil je relaxed aankomen, dan is dit niet de beste optie.

Met de bus: ongeveer 5,5 uur rijden

Langzamer dan de trein, maar wel de meest voordelige optie: met de bus naar Hannover. Flixbus rijdt meerdere keren per dag met een touringcar vanuit verschillende plekken in Nederland naar Hannover. Het prijsverschil is niet altijd even groot, maar het kan lonen om te kijken wanneer je kunt reizen: zo is het goedkoopste ticket Utrecht – Hannover maar 16,99 euro. (Ook bij Flixbus geldt: hoe eerder je boekt, hoe goedkoper je ticket). De reistijd is, afhankelijk waarvandaan je vertrekt, ongeveer 5:30 uur (bij rechtstreekse verbindingen). Dat is een stuk langzamer dan de trein, maar door de lage ticketprijs voor prijsbewuste reizigers een goed alternatief.

Flixbus naar Hannover