Trein naar Disneyland Parijs

Disneyland Parijs

Magisch weekendje weg met je gezin of met vrienden? Disneyland Parijs is vlakbij, en tegenwoordig reis je vanuit Nederland rechtstreeks met de trein naar Disneyland. Vanuit Amsterdam en Rotterdam rijden dagelijks twee directe supersnelle treinen die voor de deur van Disneyland Parijs stoppen, in nog geen vier uur reistijd.

Vanuit Nederland reis je naar Parijs met de snelle Eurostar hogesnelheidstrein (voorheen Thalys) waarmee je in ongeveer 3,5 uur aankomt op station Parijs Marne-la-Vallée. Dit station bevindt zich recht tegenover de ingang van Disneyland Parijs.

De goedkoopste treintickets naar Parijs starten vanaf vanaf 35 euro enkele reis.

Vanuit Nederland rijdt er twee keer per dag een rechtstreekse trein vanuit Amsterdam Centraal, Schiphol en Rotterdam Centraal. Zonder overstappen kom je daarmee aan in Disneyland. Daarnaast zijn er extra verbindingen waarbij je over moet stappen op station Brussel-Zuid/Midi.

Wil je Parijs zelf bezoeken? Dan kun je beter de trein nemen naar Paris Gare du Nord. Bekijk hiervoor de speciale pagina over de trein naar Parijs.

Wil je vanuit Parijs zelf naar Disneyland reizen? Lees dan verderop deze pagina bij Vanuit Parijs naar Disneyland.

Zoek tickets en treintijden 

Reistijd naar Disneyland Parijs

Met de trein kun je al in iets meer dan 3,5 uur vanuit Nederland naar Disneyland Parijs reizen, afhankelijk van waar je opstapt. 

 • Amsterdam: 3:38 uur
 • Schiphol: 3:19 uur
 • Rotterdam: 2:55 uur
 • Utrecht: 3:50 uur (met overstap in Rotterdam)

Onderweg rijdt Eurostar naar Disneyland via de volgende route:

 • Amsterdam Centraal
 • Schiphol Airport
 • Rotterdam Centraal
 • Antwerpen Centraal
 • Brussel Zuid/Midi
 • Paris Charles de Gaulle (luchthaven)
 • Marne la Vallée-Chessy (Disneyland Parijs)

Ter vergelijking: een autorit van Amsterdam naar Disneyland Parijs kost je ongeveer 5:30 uur, zonder file en zonder pauze te nemen onderweg. Onderaan deze pagina vind je meer informatie over de alternatieven voor de trein naar Disneyland Parijs.

Treintickets naar Disneyland Parijs

De goedkoopste treintickets naar Disneyland Parijs starten vanaf 35 euro enkele reis, per persoon. Deze voordelige tickets kun je vinden wanneer je enkele maanden voor vertrek zoekt en het aanbod is afhankelijk van de datum en het tijdstip waarop je reist.

Tickets voor populaire treinen (in het weekend en in schoolvakanties) worden snel verkocht; wees dus op tijd met boeken als je voordelig wilt reizen. Hoe eerder je boekt, hoe voordeliger het ticket.

Met goedkope tickets heb je minder flexibiliteit dan met duurdere 1e klas tickets. Je boekt altijd een ticket voor een specifieke trein, dus je mag niet op een andere datum reizen of een eerdere of latere trein nemen (tenzij er een storing is en je trein niet rijdt).

Je boekt je ticket naar station Marne-la-Vallée-Chessy. Dit station bevindt zich tegenover de hoofdingang van Disneyland Parijs.

Eurostar of Thalys naar Disneyland Parijs?

Sinds oktober 2023 is Thalys van naam veranderd en Thalys heet nu Eurostar. Naar Disneyland Parijs reis je voortaan met de Eurostar in plaats van met de Thalys.

Online boeken

Tickets voor Eurostar kun je eenvoudig online boeken op de website van NS International. Betalen kan met iDeal of met je creditcard, het ticket ontvang je online. Je kunt de PDF die je per mail ontvangt uitprinten, en je kunt het ticket ook als e-ticket op je telefoon telefoon zetten. Zowel met het e-ticket op je telefoon als met het uitgeprinte PDF-ticket kun je de poortjes op het station openen.

Tickets boeken bij NS 

Reizen met kinderen

Kinderen t/m 3 jaar reizen gratis aan boord van Eurostar, zolang je ze op schoot neemt (en ze geen eigen stoel nodig hebben). Kinderen t/m 11 jaar krijgen een flinke korting op hun ticket: zo is de vanaf-prijs voor een enkele reis maar € 15 euro. 

Doordat je vanuit Nederland rechtstreeks naar de ingang van Disneyland reist, hoef je je geen zorgen te maken over lastige overstaps onderweg. Aan boord van Eurostar zijn alle voorzieningen aanwezig: toilet met verschoontafel, een wastafel en een steker voor een flessenwarmer. 

De kinderwagen kun je gratis meenemen aan boord van de trein. De enige eis is dat de kinderwagen opgeklapt is voordat je in de trein stapt, en je de kinderwagen in de bagageruimte bewaart. De bagageruimte bevindt zich meteen bij de deur wanneer je de trein instapt.

Catering aan boord van Thalys

Service aan boord van Eurostar

Alle Eurostar treinen zijn comfortabele hogesnelheidstreinen, voorzien van comfortabele stoelen, gratis wifi en gratis bagageruimte. 

Tweede klas-tickets worden bij Eurostar Standard genoemd en zijn het meest voordelig. De eerste klas (Comfort en Premium) zijn iets duurder, maar daar staat tegenover dat je meer beenruimte en comfort hebt. Bij Premium krijg je een snack of lichte maaltijd en heb je toegang tot de Eurostar lounge.

In zowel de eerste als de tweede klas is er gratis wifi aan boord van Eurostar. Onderweg kun je in het barrijtuig een kopje koffie, broodjes en snacks kopen. Handig: ook tickets voor de metro van Parijs kun je kopen in het barrijtuig, zodat je dat bij aankomst niet meer hoeft te doen.

Meenemen van bagage aan boord van Eurostar is geen probleem. Je mag per persoon gratis twee grote stukken bagage (koffers, kinderwagens, tassen etc.) meenemen aan boord. Je hoeft ze niet van tevoren in te checken.

Hieronder zie je de voorwaarden voor elke ticketsoort, en welke service inbegrepen is bij je ticket:

Ticket Standard Mini Standard Comfort Premium
Klasse 2e klas 2e klas 1e klas 1e klas
Annuleren Niet mogelijk Ja, 50% van ticketprijs Ja, 50% van ticketprijs Ja, 100% van ticketprijs
Omboeken naar andere datum Niet mogelijk Ja, voor € 15 + eventueel prijsverschil Ja, voor € 15 + eventueel prijsverschil Ja, gratis
Inclusief gereserveerde zitplaats Ja Ja Ja Ja
Gratis wifi Ja Ja Ja, meer data Ja, meer data
Eten/drinken Tegen betaling in de bar Tegen betaling in de bar Tegen betaling in de bar Gratis, op de zitplaats
Toegang tot de Eurostar Lounge Nee Nee Nee Ja
Prijs vanaf € 35 tot € 65 € 67 tot € 135 € 72 tot € 155 € 135 tot € 205
Beschikbaarheid Beperkt beschikbaar, op=op Ruim beschikbaar Ruim beschikbaar Ruim beschikbaar
Zoek tickets Zoek tickets Zoek tickets Zoek tickets

Vanuit Parijs naar Disneyland

Je kunt ook met de trein naar Parijs en vanuit Parijs met de metro naar Disneyland Parijs gaan. Bij de hoofdingang van Disneyland Parijs is een station van RER-lijn A, station Marne-la-Vallée Chessy. Je kunt vanuit het centrum van Parijs vanaf de stations Nation, Gare de Lyon of Châtelet-Les Halles opstappen op deze lijn. Vanuit het centrum van Parijs duurt de reis naar Disneyland ongeveer 35 minuten.

Een ticket voor de RER kost € 7,60 voor volwassenen. Kinderen tot 10 jaar reizen voor de helft van de prijs (€ 3,80). Tickets kun je kopen bij de kaartautomaten of bij het loket op het station.

Op deze manier kun je een citytrip in Parijs heel mooi combineren met een bezoek aan Disneyland Parijs, en door de RER te gebruiken bespaar je op de hoge parkeerkosten van Disneyland Parijs (€ 30,-). Bovendien stap je uit bij de hoofdingang van Disneyland en ben je geen tijd kwijt aan parkeren.

Ligt jouw hotel niet in de buurt van RER-lijn A? Check dan op de website van RATP en plan je reis met de routeplanner.

Alternatieven voor de trein naar Disneyland Parijs

Natuurlijk kun je op veel meer manieren naar Disneyland Parijs reizen. Hieronder zie je een overzicht van de verschillende opties.

Met de auto: ongeveer 5,5 uur rijden

Vanuit Nederland rijd je in ongeveer 5,5 uur naar Disneyland Parijs. Als je voor 1 dag gaat kun je parkeren op de speciale (betaalde) parkeerplaats. Logeer je in een officieel Disneyland hotel, dan kun je gratis parkeren.

Wanneer je met de auto gaat, moet je er rekening mee houden dat de reis langer kan duren (de files rondom Parijs zijn berucht) en je betaalt tol voor de Franse snelweg.

Google Maps

Met het vliegtuig: ongeveer 1,5 uur vliegen

Niet de meest milieuvriendelijke optie, maar wel de snelste optie. Er gaan dagelijks veel vluchten tussen Schiphol en Parijs. Let wel goed op: Parijs heeft twee luchthavens, het grote Paris Charles de Gaulle aan de noordkant van de stad, en het kleinere Paris Orly aan de zuidkant van de stad. Disneyland is bereikbaar vanaf Charles de Gaulle, en er rijdt een shuttlebus tussen de luchthaven en Disneyland.

Met de bus: ongeveer 6,5 uur rijden

Langzamer dan de trein, maar wel de meest voordelige optie: met de bus naar Parijs. Flixbus rijdt meerdere keren per dag met een touringcar vanuit verschillende plekken in Nederland naar Parijs. Het prijsverschil is groot: zo is het goedkoopste ticket Utrecht – Parijs maar 9,99 euro. (Ook bij Flixbus geldt: hoe eerder je boekt, hoe goedkoper je ticket).

Wanneer je Flixbus gebruikt, zoek dan een reis naar Parijs Charles de Gaulle en reis vanaf daar met de trein of shuttlebus naar Disneyland.

De reistijd is, afhankelijk waarvandaan je vertrekt, ongeveer 6:30 uur. Dat is een stuk langzamer dan de trein, maar door de lage ticketprijs voor prijsbewuste reizigers een goed alternatief.

Flixbus naar Parijs