Met de Zon-Thalys naar Zuid-Frankrijk

Haven in Marseille

Vanuit Nederland zonder overstappen naar Valence, Avignon, Aix-en-Provence en Marseille? Dat kan met de Zon-Thalys! In iets meer dan 7 uur reis je comfortabel van Amsterdam naar Marseille, zonder overstappen.

In de zomer vertrekt er iedere zaterdag een speciale Zon-Thalys vanuit Nederland en België naar Zuid-Frankrijk. Deze trein stopt in Nederland in Amsterdam, Schiphol en Rotterdam, en in België in Antwerpen en Brussel. Vanuit Brussel rijdt deze trein zonder tussenstops in één keer door naar Valence in het zuiden van Frankrijk, en daarna stopt deze trein nog in Avignon, Aix-en-Provence om vervolgens te eindigen in Marseille Saint-Charles.

Deze trein rijdt in de zomer van 2023 iedere zaterdag vanaf 1 juli t/m 26 augustus. De trein terug naar Nederland rijdt vanaf 8 juli t/m 26 augustus 2023.

Tickets starten vanaf al € 49 per persoon. Tickets zijn eenvoudig online te boeken via de NS International website.

Online tickets zoeken

Inhoud:

Wanneer rijdt Zon Thalys in 2023?

In de zomer van 2023 rijdt Zon Thalys weer iedere zaterdag tussen 1 juli en 26 augustus. Op zaterdagochtend vertrekt de trein uit Nederland en België richting Frankrijk. Op zaterdagmiddag rijdt de trein vanuit Zuid-Frankrijk weer terug richting België en Nederland, 's avonds ben je weer thuis. Je kunt ieder weekend naar de Franse Méditerranée afreizen, ook buiten de schoolvakanties.

De laatste trein van het seizoen vertrekt op 26 agustus richting Frankrijk. De laatste trein terug naar Nederland en België vertrekt op 26 agustus uit Frankrijk.

De Zon-Thalys vertrekt 's ochtends vroeg vanuit Amsterdam Centraal, vertrektijd 06.45 uur. Deze trein (Thalys 9926) rijdt via Schiphol, Rotterdam Centraal, Antwerpen en Brussel rechtstreeks naar Zuid-Frankrijk. Na Brussel rijdt de Zon-Thalys 3,5 uur door zonder tussenstop, en stopt dan achtereenvolgens in Valence-Rhône-Alpes-Sud TGV, station Avignon TGV, Aix-en-Provence TGV, en arriveert uiteindelijk om 13.48 uur in station Marseille Saint-Charles. De trein terug naar Nederland vertrekt om 16.10 uur uit Marseille en komt 's avonds laat aan in Amsterdam Centraal.

De trein zelf is een normale Thalys-trein, inclusief bar en bordrestaurant, gratis wifi, eerste en tweede klas-zitplaatsen, en een groot deel van de reis wordt met hoge snelheid afgelegd over de HSL waardoor je in no-time in het zuiden van Frankrijk arriveert.

Vertrektijden Zon-Thalys

Dit is de dienstregeling voor Zon-Thalys in de zomer 2023.

Trein 9926 (naar Frankrijk)
Iedere zaterdag vanaf 1 juli 2023 t/m 26 agustus 2023

Tijd Station
05:39 Amsterdam Centraal
06:00 Schiphol Airport
06:25 Rotterdam Centraal
07:06 Antwerpen-Centraal
08:00 Brussel-Zuid/Midi
12:35 Valence TGV
13:09 Avignon TGV
13:32 Aix-en-Provence TGV
13:48 Marseille Saint-Charles

Trein 9955 (naar Nederland)
Iedere zaterdag vanaf 8 juli 2023 t/m 26 augustus 2023

Tijd Station
16:10 Marseille Saint-Charles
16:24 Aix-en-Provence TGV
16:47 Avignon TGV
17:27 Valence TGV
21:10 Brussel-Zuid/Midi
22:03 Antwerpen-Centraal
22:42 Rotterdam Centraal
23:08 Schiphol Airport
23:24 Amsterdam Centraal

Praktische informatie over Zon-Thalys

De Zon-Thalys is een normale Thalys-trein waarmee je zonder overstappen naar Zuid-Frankrijk reist. Gratis wifi is beschikbaar in alle Thalys-treinen, net als stopcontacten om je elektrische apparaten onderweg op te kunnen laden.

Catering is beschikbaar aan boord van Thalys. Reis je met een Premium ticket (1e klas), dan zijn maaltijden inbegrepen in je ticket en worden deze aan je stoel gebracht.

Aan boord van de Zon-Thalys is extra veel bagageruimte; je kunt gratis twee stuks bagage en 1 stuk handbagage meenemen. Anders dan bij vliegen is er geen gewichtsbeperking, je kunt dus zoveel meenemen als je maar kunt dragen (en in je koffer past).

Voor kinderen en jongeren zijn voordelige tickets beschikbaar. Uiteraard zijn ook de voorzieningen zoals toiletten goed op orde.

Tickets boeken

De voordeligste manier om tickets te boeken is rechtstreeks via de website van NS International. Tickets starten al vanaf € 49 per persoon (enkele reis). De tickets worden later in het seizoen echter duurder. Vroeg boeken is dus voordelig!

Goed om te weten:

  • In 7 uur vanuit Nederland in Zuid-Frankrijk
  • Zon Thalys rijdt iedere zaterdag gedurende de hele zomer
  • Wifi, bar en restaurant aan boord van Thalys
  • Altijd een zitplaats
  • Gratis bagage inbegrepen: 2 koffers, 1 stuk handbagage en geen gewichtsbeperking
  • Mogelijkheid om fietsen mee te nemen aan boord
  • Voor kinderen en jongeren voordelige tarieven

Meer informatie bij NS International