De Rijden de Treinen app is er nu ook voor iPhone! Download in de App Store

Over Rijden de Treinen

Rijden de Treinen is een onafhankelijke website met reisinformatie en achtergrondinformatie over het Nederlandse spoor. Rijden de Treinen is geen onderdeel van NS of andere spoorvervoerders in Nederland. Rijden de Treinen bestaat sinds eind 2010 en heeft sinds die tijd een hoop nuttige informatie verzameld voor treinreizigers.

Actuele reisinformatie

Zowel op de site als in de app vind je alle actuele reisinformatie wanneer je met de trein op pad bent. De reisplanner helpt je met het plannen van je reis, en bij de actuele vertrektijden zie je snel of je trein vertraging heeft en van welk spoor deze gaat. Haal je iemand op? Dan zijn de actuele aankomsttijden erg nuttig.

Werkzaamheden aan het spoor zijn te zien, en ook komende werkzaamheden. Grote treinstoringen zie je natuurlijk meteen.

Treinarchief

Naast actuele reisinformatie biedt Rijden de Treinen ook veel historische informatie. Zo worden in het treinarchief alle treinritten in Nederland bijgehouden en kun je per dag zien hoeveel treinen er uitgevallen of vertraagd zijn.

Het archief van alle treinstoringen houdt al sinds januari 2011 alle treinstoringen in Nederland bij. Niet alleen is snel te zien of er een storing is op het spoor, maar ook oude storingen zijn terug te vinden. Dit geeft inzicht in de prestaties op een bepaald spoortraject. Zo kun je per traject bekijken of hier meer storingen voorkomen dan op andere trajecten. Maar het kan ook nuttig zijn om exact terug te vinden wanneer een storing ontstaan is, nuttig wanneer je geld terug bij vertraging wilt claimen.

Op basis van de informatie in het archief worden ook automatisch voor iedere maand de statistieken uitgerekend. Wil je weten hoe Rijden de Treinen aan actuele informatie komt of hoe statistieken berekend worden, zie dan de pagina Hoe werkt Rijden de Treinen.

Wil je data gebruiken van Rijden de Treinen? Bekijk dan de pagina open data.

Contactgegevens / impressum

De beste manier om contact op te nemen met Rijden de Treinen is via het contactformulier.

Rijden de Treinen is een uitgave van:

Calips BV
Dr. H. Th. s' Jacoblaan 86
3571 BP Utrecht
info@calips.nl

E-mail: feedback@rijdendetreinen.nl

KvK: 72988487
Btw: NL859310565B01

Copyright en privacybeleid

De website, het logo en software van Rijden de Treinen zijn auteursrechterlijk beschermd. Zonder toestemming kopiëren van (delen) hiervan is niet toegestaan.

De informatie op deze website wordt met de grootst mogelijke zorgvuldigheid verwerkt, maar wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor foutieve of onvolledige informatie.

Copyright © Rijden de Treinen. Alle rechten voorbehouden, tenzij anders vermeld.

Voor meer informatie over het privacybeleid van Rijden de Treinen, zie het privacybeleid.