Over Rijden de Treinen

Rijden de Treinen is een onafhankelijke website met reisinformatie en achtergrondinformatie over het Nederlandse spoor.

Eén van de onderdelen van Rijden de Treinen is het archief van alle treinstoringen die sinds januari 2011 zijn opgetreden. Niet alleen is snel te zien of er een storing is op het spoor, maar ook oude storingen zijn terug te vinden. Hierdoor is het mogelijk om per traject te bekijken of hier meer storingen voorkomen dan op andere trajecten of om exact terug te vinden wanneer een storing ontstaan is (wat bijvoorbeeld nuttig kan zijn bij in het geval van Geld terug bij Vertraging-claims).

Rijden de Treinen biedt ook actuele reisinformatie in de vorm van actuele vertrektijden. Voor ieder station in Nederland zijn de vertrektijden en actuele vertragingen op te vragen, en met de reisplanner kun je een treinreis snel en overzichtelijk plannen.

Informatie onderweg

Ook als je op reis bent houdt Rijden de Treinen je op de hoogte. De website is geschikt om te gebruiken met een smartphone. Updates over treinstoringen worden ook meteen getwitterd via het Twitter-account van @rijdendetreinen.

Android-app

Heb je een telefoon of tablet met Android? Download dan de speciale Rijden de Treinen app om tijdens je treinreis op de hoogte te blijven. De app biedt snel toegang tot de belangrijkste informatie voor treinreizigers: een treinplanner, actuele vertrektijden en een overzicht van alle treinstoringen en werkzaamheden. Je kunt automatisch een notificatie krijgen bij treinstoringen.

Achtergrondinformatie

De weblog van Rijden de Treinen biedt extra informatie en inzichten over treinstoringen. Er wordt bijvoorbeeld ingegaan grote wijzigingen in de dienstregeling, opvallende storingen en dergelijke. Ook vind je op de weblog updates over de website en app van Rijden de Treinen.

Wil je weten hoe Rijden de Treinen aan actuele informatie komt of hoe statistieken berekend worden, zie dan de pagina Hoe werkt Rijden de Treinen.

Contactgegevens

De beste manier om contact op te nemen met Rijden de Treinen is via het contactformulier.

Privacybeleid en disclaimer

Voor meer informatie over het privacybeleid van Rijden de Treinen, zie het privacybeleid.

Rijden de Treinen is CO₂-neutraal

Alle servers die nodig zijn om de Rijden de Treinen-website en app beschikbaar te maken worden gevoed door groene stroom.

This website is hosted Green - checked by thegreenwebfoundation.org

Copyright

De website, het logo en software van Rijden de Treinen zijn auteursrechterlijk beschermd. Zonder toestemming kopiëren van (delen) hiervan is niet toegestaan.

Copyright © 2010-2018 Rijden de Treinen. Alle rechten voorbehouden, tenzij anders vermeld.