Internationale reisplanner

Gebruik de internationale reisplanner van NS International om gemakkelijk en snel een internationale treinreis te plannen. Vul je vertrekstation in Nederland in en je bestemming in het buitenland en vind snel de beste reisopties en tickets.

Je kunt ook de reisplanner van de Duitse spoorwegen gebruiken. Deze heeft met name voor landen die wat verder van Nederland liggen bijna alle informatie die je nodig hebt.

Meer weten over treinreizen naar het buitenland? Lees meer over treinreizen naar België, naar Duitsland, treinreizen naar Frankrijk of met de trein naar Londen.

De NS International reisplanner heeft informatie over alle treinen vanuit Nederland naar België, Frankrijk, Duitsland en Engeland. Ook veel verbindingen naar Scandinavië, Zwitserland, Oostenrijk en verder kun je vinden in de internationale reisplanner.

Open de internationale reisplanner

Reisplanner van Deutsche Bahn

Hoe gebruik je de internationale reisplanner?

De internationale reisplanner van NS International en van Deutsche Bahn bevatten allebei voor bijna alle landen in Europa de internationale dienstregeling. Alle treintijden worden maanden van tevoren ingeladen zodat je alvast kunt uitzoeken welke trein je moet hebben en welke verbindingen er mogelijk zijn.

Je vult in de reisplanner je vertrekstation in en de bestemming. Je kunt ook nog opgeven of je kortingskaarten hebt (zoals een NS abonnement) en wat je leeftijd is. Dan houdt de reisplanner hiermee rekening bij het uitrekenen van de prijs van je treinticket.

Let goed op de naam van het station. Soms wordt een stationsnaam niet altijd hetzelfde geschreven. In het Duits betekent Hauptbahnhof hetzelfde als Centraal Station (het hoofdstation van de stad), in het Frans is dit vaak Gare Centrale. Maar dit wisselt per stad: in bijvoorbeeld Parijs is er niet 1 centraal station, maar zijn er verschillende. Vanuit Nederland kom je bijvoorbeeld aan op Gare du Nord.

Wanneer is de dienstregeling bekend?

Normaal gesproken kun je al maanden van tevoren een reis boeken. In december van ieder jaar wordt de dienstregeling voor het komende jaar aangepast binnen heel Europa. Normaal gesproken is deze nieuwe dienstregeling half oktober beschikbaar in de reisplanners. Dat wil niet altijd zeggen dat je deze treinen al kunt boeken, maar je kunt in ieder geval je reis beginnen te plannen. Boeken is bij sommige treinen pas mogelijk ongeveer 3 maanden voordat de trein daadwerkelijk rijdt.