Dienstregeling 2018

De NS-dienstregeling voor 2018 bevat diverse wijzigingen ten opzichte van de afgelopen dienstregeling. Op deze pagina vind je een overzicht van alle belangrijke veranderingen.

In de reisplanner kun je opzoeken of er iets verandert op je vaste traject. Ook is er dit jaar weer een spoorboekje.

De nieuwe dienstregeling voor 2018 gaat op zondag 10 december 2017 van start.

Wijzigingen in dienstregeling 2018

Hieronder vind je de belangrijkste wijzigingen per regio.


Nieuwe stations

Vanaf 10 december worden de volgende stations geopend:

Update: Op 6 december is bekend geworden dat er voorlopig nog geen treinen kunnen stoppen op station Zwolle Stadshagen. Door bodemproblemen kunnen de treinen niet de snelheid halen die nodig is om te kunnen stoppen op station Stadshagen, waardoor de treinen hier de komende tijd nog niet kunnen stoppen.

Nieuwe vervoerders

Vanaf de nieuwe dienstregeling worden de trajecten Zwolle-Kampen en Zwolle-Enschede gereden door Keolis Nederland (voorheen Syntus). Reizigers op deze trajecten checken voortaan in- en uit bij Blauwnet, de nieuwe merknaam voor treinvervoer in Overijssel. Ook reizigers op de bestaande Arriva-trajecten Zwolle-Emmen en Almelo-Hardenberg en het bestaande Syntus/Keolis-traject Zutphen-Oldenzaal checken voortaan in- en uit bij Blauwnet.

Amsterdam/Schiphol - Utrecht - Eindhoven/Nijmegen

De grootste wijziging in dienstregeling 2018 is op de as Amsterdam-Utrecht-Eindhoven, want hier gaan de intercity's voortaan iedere tien minuten rijden in plaats van elk kwartier. Dit heeft aanzienlijke gevolgen voor de dienstregeling op dit traject.

Noord-Nederland

West-Nederland

Zuid-Nederland

Internationaal