Storingsoorzaak: inzet van hulpdiensten

Inzet van hulpdiensten houdt over het algemeen in dat er een ambulance of politie naar een trein gestuurd wordt. Een ambulance kan gestuurd worden voor onwel geworden reizigers. De trein wordt dan (als het mogelijk is) langs het perron stil gezet zodat de ambulancemedewerkers hulp kunnen verlenen aan de reiziger. Op dat moment gaat dit voor op het overige treinverkeer, waardoor er vertragingen kunnen ontstaan.

Een andere vorm van inzet van de hulpdiensten is wanneer er politie wordt ingezet bij een trein. Vaak is dit vanwege lastige reizigers: denk aan een zwartrijder die zijn ID of paspoort niet aan de conducteur wil tonen, een agressieve reiziger die andere reizigers of treinpersoneel lastig valt, of andere situaties waarbij er assistentie van de politie nodig is.

Rijden de Treinen categoriseert deze storingsoorzaak in de categorie Externe invloeden.


Statistieken

Statistieken voor deze oorzaak worden berekend over de afgelopen 24 maanden.

Tussen 1 januari 2022 en 31 december 2023 zijn er 510 storingen gemeld veroorzaakt door inzet van hulpdiensten. Gemiddeld 1 storing per dag.
De gemiddelde storingsduur voor deze oorzaak is 37 minuten.

Aantal treinstoringen en totale duur

Deze grafiek toont het aantal storingen die veroorzaakt zijn door inzet van hulpdiensten en de totale duur van deze storingen (gemeten in uren).

Storingen per weekdag

Deze grafiek toont het aantal storingen voor elke dag van de week.