Open data over afstanden tussen stations

Rijden de Treinen heeft een matrix met alle afstanden tussen treinstations in Nederland. De matrix met afstanden is gebaseerd op het aantal tariefeenheden tussen treinstations. De afstand is altijd de kortste route op het netwerk. Dezelfde afstand wordt ook gebruikt om de prijs voor treintickets te berekenen.

Ga naar:

Beschrijving van de data

Deze dataset is een grote matrix met alle treinstations in Nederland (die je kunt herkennen aan de stationscode die te vinden is in de dataset met treinstations). De matrix bevat de afstand van de kortste route tussen ieder station. Er zijn ook tabellen die de routes beperken tot een specifieke vervoerder, wat betekent dat de kortste route langer kan zijn of dat er helemaal geen route beschikbaar is.

De volgende conventies worden gebruikt in de dataset:

  • Getal: de afstand tussen twee stations.
  • ? (vraagteken): er is geen route beschikbaar tussen de twee stations.
  • XXX: de twee stations zijn gelijk.

Downloads

De volgende datasets zijn beschikbaar:

Afstanden per vervoerder

Licentie en bronvermelding

CC 0

Deze data wordt vrijgegeven onder de Creative Commons Zero-licentie. Dat betekent dat je deze data voor alle doeleinden kunt gebruiken, zonder beperkingen. Als je de data gebruikt zouden we het erg waarderen als je Rijden de Treinen als bron vermeldt. Als je vragen hebt over de data, neem dan contact op.

Deze data wordt jaarlijks vernieuwd. Voor pers, media en professionele gebruikers is het mogelijk om een meer actuele versie van deze dataset te krijgen of een aangepaste selectie. Neem contact op voor meer informatie.

Rijden de Treinen heeft ook open data over: