Staking OV donderdag 31 mei 2018 Arriva

Op donderdag 31 mei is er weer een staking in het streekvervoer bij Arriva. Dit heeft als gevolg dat er in Limburg geen regionale treinen rijden, en op diverse plaatsen rijden er geen bussen.

Net als bij de eerdere staking wordt er gestaakt omdat er een conflict is ontstaan bij de CAO-onderhandelingen voor de CAO Streekvervoer en de CAO Multimodaal.

(advertentie)


Welke bussen en treinen rijden niet?

In Limburg rijden er geen bussen en geen treinen van Arriva. NS-treinen rijden wel. Treinen op de volgende trajecten rijden niet:

  • Heerlen-Maastricht Randwyck
  • Sittard-Heerlen-Kerkrade Centrum (stoptrein)
  • Roermond-Maastricht Randwyck (stoptrein)
  • Nijmegen-Venlo-Roermond (stoptrein)

De intercity's van NS in Limburg rijden volgens de normale dienstregeling.

In Friesland rijden er geen bussen van Arriva, met uitzondering van de Waddeneilanden. De treinen van Arriva in Friesland rijden wel.

In de regio Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden (in Zuid-Holland) rijden er donderdag geen bussen van Arriva. De treinen op de Merwede-Lingelijn tussen Dordrecht en Geldermalsen rijden wel.

Welke treinen rijden wel?

Alle treinen rijden donderdag, met uitzondering van de treinen van Arriva in Limburg. Arriva-treinen in andere delen van Nederland rijden donderdag volgens dienstregeling en treinen van alle andere vervoerders rijden volgens de normale dienstregeling.

Is er vervangend vervoer?

Tijdens de staking op donderdag is er geen vervangend vervoer. Er rijden bijvoorbeeld geen bussen als de trein niet rijdt. Het advies is om zelf alternatief vervoer te regelen, bijvoorbeeld door met de auto te gaan, mee te liften met iemand, een taxi of de fiets te gebruiken. Mogelijk staakt niet iedere chauffeur of bestuurder, maar de kans dat er treinen of bussen rijden is erg klein.

Kan ik compensatie krijgen?

Waarschijnlijk is het mogelijk om als reiziger compensatie te krijgen voor de twee dagen dat er geen treinen rijden. Als je al een ticket hebt, kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van je vervoerder.

Heb je een abonnement, dan maak je goede kans om compensatie te krijgen omdat je je abonnement niet kon gebruiken. Ook hiervoor kun je het beste contact opnemen met de klantenservice.

Moet je extra kosten maken of lijdt je schade als gevolg van de staking? Dan is de kans op compensatie daarvoor helaas erg klein. Je hebt namelijk geen recht op compensatie hiervoor, dit is in de wet uitgesloten.

Tot slot kun je gebruik maken van geld terug bij vertraging van Arriva.

(advertentie)


Hoe blijf ik op de hoogte?

Gebruik de actuele vertrektijden of de reisplanner voor de meest actuele informatie op ritniveau. Onderweg ben je altijd op de hoogte met de Rijden de Treinen app.

Daarnaast kun je de volgende Twitter accounts volgen voor actuele informatie: