Staking OV dinsdag 8 mei 2018 Arriva en Keolis

Update: de staking bij de treinen gaat dinsdag NIET door. Bussen staken wel.

Op dinsdag 8 mei is er weer een staking in het streekvervoer op verschillende plaatsen. In tegenstelling tot eerdere berichten rijden de treinen dinsdag wel.

Er wordt waarschijnlijk nog wel gestaakt bij de bussen in de regio's Twente (Keolis), Arnhem/Nijmegen (Breng) en Utrecht (Qbuzz). Net als bij de eerdere staking wordt er gestaakt omdat er een conflict is ontstaan bij de CAO-onderhandelingen voor de CAO Streekvervoer en de CAO Multimodaal.

(advertentie)Welke bussen en treinen rijden niet?

Op alle trajecten rijden dinsdag treinen.

Het is op dit moment niet duidelijk of de treinmachinisten van Breng staken op het traject Arnhem-Doetinchem. De treinen van Arriva rijden echter wel op dit traject.

Buschauffeurs in de volgende regio's zullen meedoen aan de staking: Breng Arnhem/Nijmegen, Keolis regio Twente en Qbuzz in Utrecht.

Welke treinen rijden wel?

In tegenstelling tot eerdere berichten rijden de treinen van alle vervoerders. De eerder aangekondigde staking van vakbond VVMC is afgeblazen.

(advertentie)Hoe blijf ik op de hoogte?

Gebruik de actuele vertrektijden of de reisplanner voor de meest actuele informatie op ritniveau. Onderweg ben je altijd op de hoogte met de Rijden de Treinen app.

Daarnaast kun je de volgende Twitter accounts volgen voor actuele informatie: