Traject Rotterdam Centraal–Schiphol Airport (HSL)

Informatie over het treintraject tussen Rotterdam Centraal en Schiphol Airport, inclusief de actuele status, een lijst van komende werkzaamheden, en recente treinstoringen tussen Rotterdam Centraal en Schiphol Airport.

Dit traject is onderdeel van de hogesnelheidslijn (HSL). Treinen op dit traject worden gereden door NS, Thalys, NS International en Eurostar. Meer informatie over de kosten van een treinkaartje tussen Rotterdam Centraal en Schiphol Airport.

Geen storingen
Er zijn momenteel geen grote problemen tussen Rotterdam Centraal en Schiphol Airport.

Komende werkzaamheden

Overzicht van werkzaamheden op het traject tussen Rotterdam Centraal en Schiphol Airport voor de komende weken. Gebruik de NS routeplanner om vooraf je reis te plannen.

Er zijn geen werkzaamheden ingepland voor de komende weken.

Werkzaamheden worden normaal gesproken uiterlijk 10 dagen van tevoren op deze pagina vermeld.

Echter, er kunnen onverwachte werkzaamheden zijn of er kunnen zich treinstoringen voordoen op de dag dat je wilt reizen.

Een goede tip is om vlak voor vertrek nogmaals te checken op storingen.

Statistieken voor dit traject

Statistieken voor dit traject zijn berekend over de afgelopen 24 maanden.

Tussen 1 april 2018 en 31 maart 2020 zijn er 811 storingen gemeld op het traject Rotterdam Centraal–Schiphol Airport (HSL). Dit is een gemiddelde van 1 storing per dag.

De gemiddelde storingsduur voor storingen op dit traject is 1 uur, 27 minuten.

Aantal treinstoringen en totale duur

Deze grafiek toont het aantal storingen tussen Rotterdam Centraal en Schiphol Airport, en de totale duur van deze storingen (gemeten in uren).

Storingen per weekdag

Deze grafiek toont het aantal storingen voor elke dag van de week.

Hoofdoorzaken voor storingen

Om storingsoorzaken beter te begrijpen, worden storingen door Rijden de Treinen gecategoriseerd. Je kunt bekijken hoe storingen worden gecategoriseerd.

Deze grafiek toont het aantal treinstoringen per categorie.

Precieze storingsoorzaken

Deze grafiek toont de verschillende oorzaken voor storingen en het aantal storingen per oorzaak. De oorzaken voor treinstoringen worden doorgegeven door NS.