Treintickets naar het buitenland

Wanneer je van of naar het buitenland reist zijn er veel meer mogelijkheden. Zo kun je reizen met een papieren ticket of een e-ticket, je kunt je reis bij NS International boeken of bij een andere vervoerder, en er zijn veel meer soorten tickets en tarieven waar je uit kunt kiezen.

Tip! Gebruik de internationale reisplanner om je treinreis naar het buitenland gemakkelijk te plannen.

Ga je een rondreis maken door meerdere landen, of ga je rondreizen binnen één land? In dat geval zou Interrail een goede en voordelige keuze kunnen zijn.

Naar België

Wanneer je naar België met de trein reist kun je kiezen voor de Thalys, de intercity naar Antwerpen en Brussel of voor de stoptrein. Voor de Thalys heb je een speciaal ticket nodig dat te koop is bij de balie van NS International en op de website van NS International. Ook tickets voor de intercity Brussel en de stoptrein Roosendaal - Antwerpen kun je kopen op de website van NS International.

Tip: Meer informatie over de reismogelijkheden naar België vind je op de pagina met de trein naar België.

Reis je met een normale trein, zoals de intercity naar Brussel of met de stoptrein vanuit Roosendaal of Maastricht, dan kun je voor de belangrijkste Belgische bestemmingen ook een ticket kopen bij de kaartautomaten op de stations.

Je kunt ook treintickets naar België bestellen via de website van NS International; je kunt een e-ticket bestellen en betalen kan met iDeal of creditcard. Daarnaast is het ook mogelijk om bij veel normale NS-balies een ticket te kopen.

Hoe duur is de trein naar België?

Naar Duitsland

Vanuit Nederland zijn de beste verbindingen naar Duitsland via de ICE International (naar Keulen en Frankfurt) en de Intercity Berlijn. Voor deze treinen kun je online tickets bestellen op de website van NS International.

Tip: Meer informatie over de reismogelijkheden naar Duitsland vind je op de pagina met de trein naar Duitsland.

Voor veel belangrijke Duitse bestemmingen kun je bij de NS-kaartautomaat een treinticket kopen. Ook kun je tickets kopen bij normale NS-balies. Voor reizen naar kleinere plaatsen in Duitsland wordt je geholpen bij een balie van NS International.

Ook kun je treintickets naar Duitsland online bestellen op de NS International-website. Betalen kan met iDeal of creditcard.

Hoe duur is de trein naar Duitsland?

Naar Frankrijk

Vanuit Nederland kun je rechtstreeks met de Thalys naar Frankrijk reizen. Thalys rijdt meerdere keren per dag met hoge snelheid naar Parijs. Daarnaast rijdt in de winter de Ski-Thalys naar de Franse wintersport. Voor deze treinen kun je online tickets bestellen op de website van NS International.

Tip: Alle informatie over de reismogelijkheden naar Frankrijk vind je op de pagina met de trein naar Frankrijk.

Voor de belangrijkste Franse bestemmingen kun je bij de NS-kaartautomaat een treinticket kopen. Ook kun je tickets kopen bij normale NS-balies. Voor reizen naar andere plaatsen wordt je geholpen bij een balie van NS International. Je betaalt dan wel een toeslag van € 10,-.

De beste manier om tickets naar Frankrijk te boeken, is door ze online te bestellen op de website van NS International. Betalen kan met iDeal of creditcard.

Hoe duur is de trein naar Frankrijk?

Dit zijn de vanaf-prijzen voor enkele reizen naar de belangrijkste Franse bestemmingen:

Gebruik de internationale reisplanner om de prijzen voor andere stations in Frankrijk te vinden.

Naar Groot-Brittannië

Vanuit Nederland kun je met de Eurostar naar Engeland reizen. Eurostart rijdt meerdere keren per dag met hoge snelheid tussen Brussel en Londen St. Pancras, en twee keer per dag kun je zelfs rechtstreeks reizen (zonder overstap) tussen Londen en Amsterdam.

Voor deze treinen kun je online tickets bestellen op de website van NS International.

Tip: Alle informatie over de reismogelijkheden naar Engeland vind je op de pagina met de trein naar Londen.

Je kunt tickets kopen bij een balie van NS International. Je betaalt dan wel een toeslag van € 10,-.

De beste manier om tickets naar Londen te boeken, is door ze online te bestellen op de website van NS International. Betalen kan met iDeal of creditcard.