NS staking 24 t/m 31 augustus 2022

Laatste update: 30 augustus

Voor de staking in september, zie deze pagina: NS staking september 2022

Eind augustus staakt NS personeel in verschillende regio's in Nederland. Op meerdere dagen wordt er gestaakt, waarbij er iedere dag in een andere regio wordt gestaakt door NS-personeel. Iedere staking duurt steeds 24 uur. De vakbonden organiseren stakingen omdat de onderhandelingen over de cao zijn vastgelopen.

  • 24 augustus: Noord-Nederland
  • 26 augustus: West-Nederland
  • 29 augustus: Noordwest-Nederland
  • 30 augustus: Midden-Nederland. Let op: door NS is in heel Nederland het treinverkeer gestaakt.
  • 31 augustus: Oost-Nederland en Zuid-Nederland

Staking woensdag 31 augustus: geen NS-treinen in Zuid- en Oost-Nederland

Op woensdag 31 augustus wordt er in Oost- en in Zuid-Nederland gestaakt door NS-medewerkers. Hierdoor rijden er vrijwel de hele dag geen treinen van NS in deze regio's. NS adviseert reizigers om voor alternatief vervoer te kiezen of om je reis uit te stellen. Er kan geen alternatief busvervoer worden ingezet.

Voor meer actuele informatie over deze staking: bekijk Woensdag 31 augustus NS-staking Oost- en Zuid-Nederland

Staking dinsdag 30 augustus: geen NS treinen in heel Nederland

Door de impact van de acties van dinsdag kunnen er de hele dag geen NS-treinen rijden in heel Nederland. Uitzondering hierop is het traject Amsterdam Centraal - Schiphol Airport. Op dit traject rijdt vier keer per uur een trein.

Internationaal treinverkeer: De Eurostar en Thalys rijden wel, overige internationale treinen rijden niet in Nederland (met uitzondering van internationale stoptreinen).

Ook de treinen van de regionale vervoerders blijven rijden, met uitzondering van de treindienst Gouda - Alphen a/d Rijn. NS adviseert reizigers hun reis uit te stellen of zelf vervangend vervoer te regelen. Er kan geen alternatief busvervoer worden ingezet.

Voor meer informatie: Dinsdag 30 augustus: landelijk geen NS-treinen

Staking vrijdag 26 augustus

Op vrijdag 26 augustus wordt er in West-Nederland gestaakt door NS-medewerkers. Hierdoor rijden er vrijwel de hele dag geen treinen van NS in de provincie Zuid-Holland. Daarnaast zal er ook in de rest van Nederland grote hinder ontstaan doordat er veel treinen via West-Nederland rijden.

Treinen rijden naar verwachting tot en vanaf de stations Gouda, Haarlem, Hoofddorp, Lage Zwaluwe en Alphen a/d Rijn.

Internationaal treinverkeer ondervindt ook hinder van deze staking. De internationale trein tussen Amsterdam en Brussel rijdt onregelmatig.

Zie ook: NS staking vrijdag 26 augustus West-Nederland

(advertentie)Hoe blijf ik op de hoogte?

Je kunt voor de zekerheid eind augustus de actuele vertrektijden bekijken of de reisplanner gebruiken. Onderweg ben je altijd op de hoogte met de Rijden de Treinen app.

Daarnaast kun je de volgende Twitter accounts volgen voor actuele informatie:

(advertentie)