Speciale basisdienstregeling vanwege coronavirus

Alleen sprinters, vrijwel geen intercity's

Message

Reis alleen met de trein als dat strikt noodzakelijk is. De treinen blijven rijden om mensen in vitale functies naar hun werk te brengen. Gebruik de trein niet voor een dagje uit of voor reizen die niet noodzakelijk zijn.

Op dit moment geldt een een speciale basisdienstregeling waarbij er op ieder traject slechts eens per half uur een trein rijdt. Alle intercity's rijden niet, met uitzondering van de intercity's Schiphol-Venlo, Arnhem-Den Helder, Maastricht-Eindhoven en Enschede-Utrecht. Ook het nachtnet en de Intercity Direct rijden niet. Internationale treinen rijden in een sterk aangepaste dienstregeling of helemaal niet. 

Doordat er alleen nog maar sprinters rijden zul je veel vaker moeten overstappen en is je reistijd waarschijnlijk ook fors langer. Gebruik de reisplanner om je reis te plannen. De reisplanner is tot 1 dag vooruit bijgewerkt. Reis je later dan deze periode, plan dan vlak voor vertrek je reis opnieuw met de planner.

Lees hier meer informatie over reizen in het openbaar vervoer en het coronavirus: https://www.rijdendetreinen.nl/informatie/corona-en-reizen-met-de-trein

Source: Rijden de Treinen
Last update: