De Rijden de Treinen app is er nu ook voor iPhone! Download in de App Store

Dienstregeling tijdens Nuclear Security Summit in Den Haag

In Den Haag wordt op 24 en 25 maart het Nuclear Security Summit georganiseerd. Tijdens dit prestigieuze internationale congres wordt een deel van Den Haag afgesloten voor de regeringsleiders en internationale delegaties. Ook worden een aantal belangrijke wegen in de Randstad gedurende het congres afgesloten.

Reist u naar Den Haag of binnen de brede regio rondom Den Haag op 24 en 25 maart, dan wordt kunt u het beste gebruik maken van de trein. Op deze pagina leest u welke maatregelen NS neemt en goede reistips op 24 en 25 maart 2014.

Normale dienstregeling tijdens NSS, wel drukker

Tijdens de NSS wordt door NS de normale dienstregeling gereden. Er rijden dus geen extra treinen en de treinen rijden ook geen andere routes dan gebruikelijk. Door de verwachte verkeersdrukte in de brede Randstad verwacht NS dat er veel meer treinreizigers dan gebruikelijk van en naar Den Haag zullen reizen op 24 en 25 maart. De treinen rondom Den Haag zullen dus veel drukker dan normaal zijn.

Probeer als het mogelijk is de ochtend- en middagspits te vermijden door eerder of later op reis te gaan of door thuis te werken. Op die manier ontloopt u de drukte.

Langere treinen rondom Den Haag, kortere treinen in de rest van Nederland

Op de route Amsterdam - Den Haag - Rotterdam verlengt NS de treinen tot de maximale lengte. Hiervoor wordt treinmaterieel uit andere delen van Nederland gebruikt. Op 24 en 25 maart kan uw trein dus korter (en drukker) dan normaal zijn, ook wanneer u niet in de omgeving van Den Haag met de trein reist. Houd hier rekening mee wanneer u op reis gaat.

Actuele treinlengte op rijdendetreinen.nl

Op de website van Rijden de Treinen.nl (actuele vertrektijden) en in de Android app is eenvoudig te zien hoe lang uw trein is. Deze informatie komt rechtstreeks uit de systemen van NS en is 70 minuten voor vertrek beschikbaar.

Tips voor reizigers van en naar Den Haag

Reist u op 24 en 25 maart 2014 naar Den Haag? Hieronder vindt u een aantal handige links naar meer informatie:

Reist u normaal niet met de trein? Een ov-chipkaart is niet verplicht, u kunt nog steeds een papieren treinkaartje kopen. Op vrijwel ieder station kunt u pinnen bij de kaartautomaat.